WHO bekræfter nyt dødsfald efter ebolafri-melding

En 22-årig kvinde, som døde i Sierra Leone nær grænsen til Guinea for tre dage siden, døde som følge af ebola. Det bekræfter Verdenssundhedsorganisationen (WHO) fredag.

- Vi kan bekræfte ebolatilfældet i Sierra Leone, oplyser WHO ifølge AFP.

Imens siger direktøren for risikovurdering og humanitær indsats i organisationen, Rick Brennan, at det nye tilfælde afspejler vigtigheden af at være særlig årvågen de kommende måneder.

- Vi må erkende, at jobbet endnu ikke er fuldført, siger han ifølge Al Jazeera.

Meldingen om det nye tilfælde kommer dagen efter, at ebolaudbruddet i Vestafrika blev erklæret overstået.

Torsdag oplyste WHO, at Liberia som det sidste land officielt har fået bugt med den frygtede virus. Udmeldingen markerede, at det var 42 dage siden, at de sidste test i Liberia viste et negativt udslag for ebola.

Al Jazeera rapporterer, at den 22-årige kvinde fra Sierra Leone var i skole, da hun fik det dårligt og tog hjem til sine forældre i byen Magburaka 7. januar. Hun døde tre dage senere.

- Det ser ud, som om det er et isoleret tilfælde. Vi har ikke bekræftet et tilfælde af ebola siden 13. september, siger en embedsmand fra Sundhedsministeriet i Sierra Leone til Al Jazeera.

En rapport fra en frivillig hjælpeorganisation i området viser ifølge Reuters, at den 22-årige kvinde potentielt kan have udsat 27 andre mennesker for virussen.

Rapporten viser desuden, at kvinden angiveligt søgte lægehjælp på et lokalt hospital, men at hun blev behandlet ambulant.

Sundhedsministeriet i Sierra Leone har sendt personale til byen Magburaka for at undersøge de mennesker, der har været i kontakt med den 22-årige kvinde.

Sierra Leone blev officielt erklæret ebolafri 7. november.

Ebola har kostet flere end 11.000 mennesker livet i en epidemi, der for to år siden begyndte at sprede sig med voldsom hast i særligt Vestafrika, herunder Liberia, Sierra Leone og Guinea.

Et land bliver erklæret fri for ebola 42 dage efter helbredelsen eller dødsfald af den seneste patient, hvis ikke der er registreret nye infektioner.

/ritzau/

Dagens Gossip