WHO maner fugleinfluenza-frygt i jorden

Der er ingen beviser på, at fugleinfluenzaen-virussen overføres mellem mennesker i Kina.

Det siger verdenssundhedsorganisationen WHO mandag, selv om flere medlemmer af en familie er blevet ramt af influenzaen.

De kinesiske myndigheder meddelte for lidt over en uge siden, at H7N9-virussen var blevet fundet i mennesker for første gang. Siden er antallet af bekræftede tilfælde steget til 21. Seks personer har mistet livet.

- Selv om vi ikke kender smittekilden på nuværende tidspunkt, er der ingen tegn på smitte mellem mennesker, siger Michael O'Leary, der er WHO's repræsentant i Kina.

Frygten for, at virusset kunne overføres fra et menneske til et andet, opstod efter, at to sønner af en ældre mand i Shanghai udviklede en luftvejssygdom. Faderen selv var en af de første dødsofre for virussen, som også kostede den ene af sønnerne livet.

- Der er ingen andre beviser, der peger i retning af vedvarende overførsel blandt mennesker, siger Michael O'Leary.

Foreløbig er det kun personer i den østlige del af Kina, der er blevet ramt af fugleinfluenzaen, men i de omkringliggende lande har man optrappet beredskabet af frygt for en potentiel epidemi.

Myndighederne i flere byer, blandt andet Shanghai, har lukket alle de markeder, hvor der sælges levende fjerkræ, i håb om at dæmme op for smitterisikoen.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip