WHO maner til ro om ny fugleinfluenza

»På dette tidspunkt er det tre isolerede tilfælde uden tegn på smitte mellem mennesker,« siger organisationens repræsentant i Kina, Michael O’Leary, til Reuters.

De to mænd på henholdsvis 87 og 27 år blev syge i begyndelsen af februar og døde en måned senere. Kvinden pådrog sig influenzaen i begyndelsen af marts, og ifølge nyhedsbureauet Xinhua er hendes tilstand kritisk. Det er den samme type influenza, der er fundet i alle tre personer, hvor symptomerne har været feber og hoste, der senere udvikler sig til lungebetændelse. Ingen af de tre personers pårørende er smittede,

»En ny virus har en tendens til at være mere smittefarlig i begyndelsen. Enten udvikler den sig til en ægte menneskelig virus, hvor vi er nødt til at bekymre os om den, eller også vil den primært blive en dyre-virus, som kun sjældent rammer mennesker,« siger Michael O’Leary.

De kinesiske myndigheder er blevet kritiseret for først at annoncere de to dødsfald søndag, men WHO forsvarer myndighederne, fordi dødsfaldene var nødt til at blive undersøgt grundigt før offentliggørelse, lyder det fra O’Leary.

»Kina har faktisk længe rapporteret hurtigt og åbent. Jeg tror, at SARS var et globalt vendepunkt for den slags. Ikke kun i Kina,« siger han.

SARS-sygdommen udbrød i Kina i 2003, og her viste det sig, at myndighederne ikke havde styr på antallet af smittede. På verdensplan blev 8.000 mennesker smittet, og cirka hver 10. af dem overlevede ikke sygdommen.

Dagens Gossip