WHO mener ikke risiko for global zikavirus øges til OL

Skrevet af admin

07/06/2016

Dagens topnyheder

Forskere siger til verdenssundhedsorganisationen WHO, at risikoen for global udbredelse af zikavirus ikke bliver betydeligt højere ved at gennemføre OL, oplyser en talsmand for Verdenssundhedsorganisationen til Reuters.

WHO vil tidligt i næste uge give meddelelse om, hvad det anbefaler i forbindelse med OL i Rio, hedder det videre.

- Uafhængige eksperter, som senest var samlet den 8. marts, vil gennemgå al dokumentation om OL, og de vil efter al sandsynlig på den baggrund fremsætte deres anbefalinger om rejser, siger WHO-talsmanden Christian Lindmeier.

Et hold af 150 internationale forskere har tidligere opfordret til at flytte begivenheden til en anden by. De mener, at det kan skabe en stor sundhedsrisiko, når hundredtusinder samles i byen.

Zika-virus kan misdannede børn, hvis mødre smittes mens de er gravide.

Et nyligt brev fra amerikanske og canadiske forskere fraråder, at sportsbegivenheden skal afholdes i Brasilien. Brevet blev sidst i maj sendt til generaldirektøren i verdenssundhedsorganisationen, WHO, Margaret Chan.

WHO har dog allerede understreget, at organisationen ikke deler forskernes bekymring i samme grad.

OL begynder 5. august og slutter 16 dage senere. Den Internationale Olympiske Komité har tidligere på måneden meddelt, at man ikke ser nogen grund til ændringer som følge af zika virus.

/ritzau/AFP