WHO: Mindst 10 tilfælde af polio i Syrien

Der er udbrudt polio i Syrien. Et laboratorium i Genève bekræfter mindst 10 tilfælde, hvor der er fundet poliovirus, siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

- Ud af 22 tilfælde, der er blevet undersøgt, er der bekræftet polio af type et i 10 tilfælde, siger WHO's talsmand, Oliver Rosenbauer, i Genève.

- Resultater fra andre laboratorieprøver fra mulige tilfælde i Deir al-Zor afventes stadig, siger han.

- Selvfølgelig er det en smitsom sygdom. Med befolkningsbevægelser kan sygdommen blive flyttet rundt til andre områder. Så der er stor risiko for spredning i regionen, siger Rosenbauer.

EU siger, at det er parat til at øge hjælpen til WHO i forbindelse med bekæmpelse af polio i det krigshærgede land. Samtidig er FN-organisationer ved at optrappe bestræbelser på at få vaccineret alle børn i Syrien.

- Det er en meget bekymrende situation på baggrund af sikkerhedsudviklingen i landet og de store problemer med at nå frem til dem, der bør vaccineres, siger EU-kommissæren for humanitære anliggender, Kristalina Georgieva.

Omkring 500.000 børn i Syrien er ikke blevet vaccineret mod polio i de seneste to år på grund af sikkerhedssituationen. Inden krigen blev omkring 95 procent af alle børn vaccineret.

22 børn i Deir al-Zor provinsen, der ligger op til Irak, blev ramt af lammelser den 17. oktober. 10 af dem har fået konstateret virusset, mens resultatet af de 12 øvrige prøver endnu ikke foreligger.

Byen Deir al-Zor er delvist kontrolleret af de syriske regeringsstyrker, mens det åbne land, der omgiver byen, er kontrolleret af oprørere.

Omkring 4000 flygter fra Syrien hver dag.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip