WHO vil have Indien til at forbyde sprøjtegift

Allerede i 2009 opfordrede WHO Indien til at forbyde præcis den type pesticider, efter at en indisk domstol kunne konstatere, at det farlige stof var skyld i flere dødsfald.

WHO advarede desuden mod at genanvende beholdere fyldt med forurenet affald til at opbevare vand, fødevare og andre forbrugsvare.

De lokale myndigheder har oplyst, at de 23 døde børn blev forgiftet af madolie fra børnenes skolemad, som netop var blevet opbevaret tæt på eller i en beholder, som tidligere havde været fyldt med pesticider.

Ifølge AFP har undersøgelser vist, at de pesticider, som var årsag til børnenes død, normalt bruges til bekæmpelse af insekter i landbruget. Politiet har efterfølgende oplyst, at insektgiften var fem gange så stærk som den type, der kan købes i butikker og på markedspladser.

Forstanderen på den indiske skole i Bihar, hvor de 23 børn 19. mistede livet 19. juli, har længe været eftersøgt af myndighederne. Onsdag meldte hun sig selv til politiet.

Madskandalen har medført flere større demonstrationer og protestaktioner i Indien. På flere skoler har børn nægtet at spise den gratis frokost.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip