Wiggins efter fantomrekord: Det var tortur

Den traditionsrige timerekord fik et gevaldigt tryk søndag aften, da Bradley Wiggins med en imponerende præstation viste sine kolossale evner som temporytter på den olympiske velodrom i London.

Briten kørte 54,526 kilometer og slog dermed landsmanden Alex Dowsetts hidtidige rekord med mere end halvanden kilometer, og Wiggins er lykkelig for, at han nu er færdig med den udmarvende disciplin.

- Jeg er bare glad for, at det er overstået. Det må være det nærmeste, jeg kommer på at vide, hvordan det føles at føde. Det var tortur, siger Bradley Wiggins.

Timerekorden er en af cykelsportens mest traditionsrige discipliner, hvor store navne som Eddy Merckx og Francesco Moser tidligere har demonstreret deres klasse.

Nu kan 35-årige Wiggins skrive sig ind på en liste af store navne, der har brilleret i den ensomme kamp mod uret.

- Jeg sammenligner altid mig selv med de største. Jeg er bare glad for at være i selskab med de fyre. Det kræver meget at komme helt derop. Det er hårdt, siger Bradley Wiggins.

Den tidligere Tour de France-vinder har stoppet karrieren på landevejene, men fortsætter som banerytter indtil OL i Rio næste sommer, hvor han bliver en del af det britiske mandskab i holdforfølgelsesløb.

/ritzau/

Dagens Gossip