Wiggins husker Tony Martins dage som ung og fed

Når verdens bedste enkeltstartsryttere onsdag eftermiddag triller ned ad rampen i italienske Firenze kommer det til at slå gnister. Og allerede inden løbet starter, er kampen på ord i fuld gang.

Verdensmesterskabet i enkeltstart er på forhånd udråbt til giganternes kamp. De tre kæmpefavoritter er henholdsvis den firdobbelte verdensmester Fabian Cancellara, den dobbelte vinder og regerende verdensmester Tony Martin og den regerende olympiske mester og tidligere Tour de France-vinder, Bradley Wiggins.

Man skulle tro, at disse watt-monstre ville holde sig til at lade benene tale for sig selv, men det er ikke tilfældet. Tony Martin har sendt stikpiller afsted mod Wiggins ved at stille spørgsmålstegn ved hans forberedelse til løbet:

- Jeg har virkelig undret mig over Bradley. Han kørte hele Tour of Britain, som først sluttede søndag. Hvis han ankommer til VM i topform onsdag, vil det virkelig imponere mig! Det er bestemt ikke en nem opgave, siger Tony Martin til Cyclingnews.

Han uddyber, at det især er det manglende kendskab til rutens beskaffenhed, der udgør en ulempe for briten:

- Det er en kæmpe ulempe, at han ikke har gennemkørt ruten i konkurrence-fart. Specielt turen gennem de gamle dele af Firenze. Det var godt for mig at gennemkøre ruten søndag, da den var lukket af i forbindelse med træning til holdtidskørslen. Jeg ved nu, hvor de kritiske steder er, og det kan spare mig for afgørende sekunder.

Samtidig beskriver tyskeren, der er kendt under tilnavnet 'Der Panzerwagen', at rækkefølgen de starter i, kan få afgørende betydning:

- Det er altid bedre at være den, der jagter, end den der bliver jagtet. Vi så i holdtidskørslen, at det er en fordel. Hvis du ved, at du er ét sekund efter, har du muligheden for at tage ekstra risici de sidste 10 km.

På trods af sin adelstitel er Sir Bradley Wiggins dog ikke for fin til at give igen på Tonys kritik. Han genkalder sig det første indtryk han fik af den unge tysker tilbage i 2008:

- Han var fed og vidste ingenting om cykling, udtaler Bradley Wiggins om Tony Martin til avisen The Guardian.

Og det er da også tyskeren, der har revanche til gode efter nederlaget ved sidste sommers OL, hvor han blev slået med 42 sekunder af en velkørende Wiggins. Han tænker dog ikke på revanche, men ser frem til den hårde dyst:

- Jeg tænker ikke på OL længere. Jeg er ikke hævntørstig, men jeg ser frem til at kæmpe mod ham igen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip