Wiggins missede muligheden

I stedet så det ud til at blive en mareridtsdag, hvor han blev ramt af en defekt på baghjulet og måtte skifte cykel undervejs. Ved mellemtiden midtvejs var Wiggins ikke i nærheden af de bedste tider, og han var tydeligvis i problemer, men til sidst kørte han stærkt.

Op ad den sidste stigning mod mål kørte Wiggins endda meget stærkt, så han i mål kun var 10 sekunder efter vinderen, hans landsmand Alex Dowsett, der siddende på podiet pustede lettet ud hver gang en af konkurrenterne kom i mål.

Den 24-årige Dowsett nød tydeligvis sin store dag som feltets stærkeste i kampen mod uret. Han er noget så sjældent som en britisk rytter på det spanske Movistar-hold, og han har vundet det britiske mesterskab i enkeltstart de sidste to år i træk.

- Det er sindssygt, det her. Jeg kunne godt se, at det var en rute, der passede mig, selvom den måske var lidt mere bakket, end jeg ville foretrække. Det er utroligt, at det kunne lykkes mod ryttere af den her kaliber, sagde Dowsett efter den overraskende sejr.

Italieneren Vincenzo Nibali kørte meget stærkt i starten af etapen og havde omkring et minut ned til Wiggins halvvejs, men til sidst blev 'Hajen fra Messina' noget mere menneskelig og kom i mål 31 sekunder efter Dowsett og dermed også 21 sekunder langsommere end Wiggins.

Men det var nok til, at Nibali kørte sig i den lyserøde førertrøje. Nibali fører nu løbet 29 sekunder foran Cadel Evans, der også kørte en stærk enkeltstart, 39 sekunder langsommere end Dowsett.

Hollænderen Robert Gesink er nu nummer tre, 1 minut og 15 sekunder efter Nibali, og et sekund foran Wiggins.

Sidste års Tour-vinder havde ikke så god en dag som forventet, men alligevel fik han demonstreret, at han er i den fornødne form til at køre med om den samlede sejr, selvom han har overladt rollen som topfavorit til Nibali.

Sky har nu i øvrigt også de to colombianere Sergio Henao og Rigoberto Uran Uran med i top 10, og udover at beskytte Wiggins, bliver det formentlig deres rolle at udfordre Nibali på de kommende bjergetaper.

Saxo-Tinkoffs italiener Manuele Boaro kørte sig ind som nummer otte, 45 sekunder efter vinderen. Holdkammeraten Rafal Majka mistede trods en god enkeltstart den hvide ungdomstrøje, som han kørte i.

- Manuele viser sit store potentiale mod nogle verdensklasse-enkeltstartsryttere, og Rafa laver en af sine bedste enkeltstarter og rykker frem, så han nu er nummer 17 sammenlagt. På den anden side mister han ungdomstrøjen, men resten af løbet passer ham godt med mange bjerge, og den afsluttende enkeltstart går opad, så jeg er godt tilfreds, siger sportsdirektør Dan Frost.

Dagens Gossip