Wiggins retter fokus mod Touren

Wiggins er akkurat blev sendt hjem fra Giroen på grund af slem forkølelse og en infektion i brystet, og han benytter straks lejligheden til at fyre op under den fortsatte duel om, hvem der bestemmer på Team Sky.

- Jeg tror, at beslutningen om stoppe mig blev taget for, at jeg kan være 100 procent klar til Touren. Hvis jeg havde fortsat i Giroen, kunne jeg måske have forværret situationen, og så ville jeg have haft brug for mere tid til at komme mig. Så holdet besluttet at stoppe mig, så jeg kan være i form til Touren, sagde Wiggins ifølge cyclingweekly.com, mens han var på vej til lufthavnen i Verona.

Forud for Giroen fastslog team manager Dave Brailsford ellers, at Chris Froome er Team Skys holdkaptajn i Tour de France. På den baggrund ligner Bradley Wiggins en kommende luksus-hjælper og eventuel joker, hvis Froome svigter, men han siger ikke selv noget om, at han kun skal være hjælperytter under Touren.

Wiggins forklarede baggrunden for, at han måtte opgive at køre det italienske løb til ende efter torsdagens regnvåde etape.

- Det var hårdt igår (torsdag, red.), hvor jeg ikke var i stand til at holde hjul på de flade stykker og simple stigninger, det er jeg ikke vant til. Det var et signla om, at der var noget galt. Jeg kan ikke forestille mig, hvad der ville være sket lørdag, når jeg er i denne tilstand. Det er umuligt at konkurrere med de bedste, jeg skal være på toppen for at kunne køre mod Vincenzo Nibali og Cadel Evans. Min Giro er forbi.

Dagens Gossip