Wiggins sigter efter OL-guld i banecykling i 2016

Efter en håndfuld år i subtoppen af klassementsryttere kom Wiggins ud til sæsonen 2012 som en forandret mand. Efter at have vundet alt, hvad der rørte sig, har 2013 været en anderledes beskeden omgang for briten. Hans tidligere hjælperytter Chris Froome har overstrålet ham og ligner for alvor manden, der skal slås de kommende Grand Tours. Og Wiggins ved det.

- Han (Froome, red.) er en meget bedre klatrer, han kan køre en god enkeltstart. (...) Hvis Chris ville, så kunne han nok vinde fem Tours nu, lyder det anerkendende fra Wiggins i et interview med The Times.

Og englænderen vil tage konsekvensen af disse indrømmelser og hellige sig et nyt mål: Banecyklingen, hvor han høstede sine første store triumfer som cykelrytter:

- Jeg fortsætter til det næste OL og vil forsøge at tage guld for femte gang på bane. Det er planen, siger Wiggins og fortæller, at det også er derfor, at han, hvilket har været åbenlyst, har taget på:

- Med den vægt og de kilo, jeg har tabt gennem de seneste få år (for at blive en bedre bjergrytter, red.), ville jeg ikke være i stand til at gå direkte ind i holdforfølgelses-truppen, så jeg tager ikke noget for givet, men jeg arbejder hen mod det. Det vil være rart at slutte karrieren med endnu et olympisk guld, siger Wiggins.

Den firedobbelte guldvinder er den mest dekorerede brite i OL-sammenhæng - en ære han dog må dele med en anden banecykelrytter, den levende legede Sir Chris Hoy.

Planen er, at Sir Bradley Wiggins kører på landevej i 2014 med, inden han så vil hellige sig projektet på banen de sidste år frem mod OL i brasilianske Rio de Janeiro i 2016.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip