Wiggins skuffet over første Giro-uge

Bradley Wiggins gik ind til Giro d'Italia som storfavorit. Men efter de første ni etaper er det tydeligt for enhver, at den engelske Tour-vinder er i problemer. Han vandt ikke lørdagens enkeltstart og skabte heller ikke det forspring, som han havde brug for ned til feltets bjergryttere.

Og når det går ned ad på de smalle bjergveje, kører englænderen noget mere forsigtigt end konkurrenterne efter, at han i fredags røg en tur i asfalten.

- Jeg regnede ikke med, at det ville blive så lige til som Touren sidste år. Det er altid en hård udfordring, men det vidste vi godt, siger Wiggins til cyclingweekly.com.

Han mener, at han styrtede om fredagen, selvom han forsøgte at køre forsigtigt:

- Jeg lå lidt for langt tilbage på den næstsidste stigning, der var en nedkørsel midt på stigning - jeg ville bare ikke tage nogen chancer..

- Jeg var klar til bevæge mig frem, når det gik op, og så var der et par styrt på nedkørslen til den sidste stigning, som sænkede mig. Så jeg var allerede bagud, og da jeg så forsøgte at køre hurtigere, styrtede jeg alligevel, forklarer Wiggins om den frygtelige fredagsetape.

Wiggins var skuffet over sin enkeltstart, hvor han punkterede og blev nummer to efter landsmanden Alex Dowsett. Men det store problem er fortsat nedkørslerne, hvor Wiggins tøver.

- Lad os være ærlige. Jeg kørte ned som en pige efter styrtet - ingen disrespekt til pigerne, jeg har selv en derhjemme. Men sådan er livet, og vi må kæmpe videre og håndtere skuffelserne.

Mandag er hviledag, mens rytterne tirsdag skal ud på Giroens første alvorlige bjergetape op i den tynde luft ved Altopiano del Montasio.

- Det bliver en af Giroens sværeste afslutninger, det er helt sikkert. Løbet kan vende op og ned igen her, forudser Wiggins, der i øvrigt føler sig mere truet af australske Cadel Evans end af den førende italiener Vincenzo Nibali.

- Cadel er i den bedste form, som jeg har set ham i, siden han vandt Touren. Han er den farlige mand i øjeblikket. Han viste på enkeltstarten, at han er i god form, lyder det anerkendende fra Wiggins.

Nibali fører sammenlagt, 29 sekunder foran Evans, med hollænderen Robert Gesink på tredjepladsen 1.15 efter Nibali, og Wiggins er som nummer fire yderligere et sekund bagud.

Dagens Gossip