Wiggins tæt på at forlade Tour de France

Den britiske Team Sky-rytter var i færd med at vinde Tour de France, da han i et øjebliks tvivl pludselig overvejede, om det var det hele værd. Det hævder den tidligere sportsdirektør på Team Sky, Sean Yates, i en ny bog med titlen "It's all about the bike".

Årsagen til Bradley Wiggins' tvivl var, at han lå i interne stridigheder med sin holdkammerat Chris Froome, som tydeligt udfordrede sin kaptajn. Den manglende loyalitet fik en aften Bradley Wiggins til at sende en SMS til Sean Yates.

- Jeg tror, det vil være bedst for alle, hvis jeg bare tager hjem, skrev Wiggins til Yates.

Læs også: Ny Armstrong-dokumentar bringer UCI i fedtefadet

Helt specifikt var det øjeblikket på bjerget Peyragudes, hvor Chris Froome angreb Bradley Wiggins, selvom Wiggins - iført den gule trøje - var i problemer, der fik Wiggins til at overveje at droppe Tour de France.

Det er den engelske avis The Times, som bringer et uddrag af den nye bog med Sean Yates.

Yates retter på flere områder en hård kritik mod Team Sky, som han forlod sidste efterår. Yates trak sig fra sin post på det britiske hold kort før en stor udrensning blev lavet på holdet, som følge af en nultolerance-politik, hvor alle med en tilknytning til doping i fortiden røg ud.

Yates forklarer selv, at han forlod holdet blandt andet af helbredsmæssige årsager.

- For at være helt ærlig, så er der ikke nogen på Sky, som ved rigtig meget om at køre på cykel.

- Helt generelt, og specielt i år, så er der ikke ret mange af dem, der leder holdet, som ved nok om cykelløb. Rytterne kom overtrætte ind til Touren i år. De bliver tvunget til at køre for meget, for langt og for hårdt, lyder kritikken fra Yates.

Sean Yates har en blakket fortid som tidligere holdkammerat til Lance Armstrong. Yates bakker fortsat Armstrong op, selvom hans massive dopingmisbrug er blevet blotlagt.

- Jeg mener stadig, at han er en fænomenal atlet, og den største maskine, der nogensinde har side på en cykel, måske lige bortset fra Chris Froome.

Yates havde efter sit exit fra Team Sky tilbud fra flere andre hold, men valgte at drosle ned, og fungerer i dag kun sporadisk som træner for ryttere.

Dagens Gossip