WikiLeaks afviser Snowdens accept af venezuelansk asyl

Ifølge WikiLeaks’ egen besked på Twitter, vil staterne, der er involveret i afgørelsen af Snowdens asyldestination, »meddele, hvis og når det passende tidspunkt kommer«.

I mere end to uger har Edward Snowden befundet sig i en lufthavn i Moskva, hvor han kom til fra Hongkong, efter han blev eftersøgt af amerikanerne for at have lækket dokumenter om amerikanske myndigheders massive overvågning af andre lande, EU-institutioner, ambassader og privatpersoner.

Siden da har Snowden søgt om asyl i Venezuela og omkring 20 andre lande.

Præsident Nicolas Maduro meddelte natten til tirsdag dansk tid, at det nu er op til Snowden at reagere.

»Vi har modtaget brevet med asylansøgningen. Han må beslutte, hvornår han flyver, hvis han ender med at ville flyve hertil. Vi har sagt til den unge mand, »du bliver forfulgt af imperiet, kom hertil«,« sagde Maduro med henvisning til USA.

Ligeledes har Nicaragua og Bolivia sagt ja til, at Snowden kan få ophold, mens den russiske præsident, Vladimir Putin, har meddelt, at Snowden hurtigst muligt skal vælge sin endelige destination og tage af sted. Men det står dog ikke klart, hvordan whistlebloweren skal komme til et af de lande, der har tilbudt ham asyl, for USA har udstedt en arrestordre på ham, tilbagekaldt hans pas og lagt diplomatisk pres på adskillige lande for at få den tidligere medarbejder ved efterretningstjenesterne National Security Agency (NSA) og CIA udleveret.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip