Wiland-kiks sikrer AGF premierepoint

23/02/2014

Det endte 1-1 i Aarhus, da AGF og FC København tog hul på forårets superligasæson. Andreas Cornelius bragte udeholdet foran midt i anden halvleg, og Jesper Lange udlignende kort før tid, da bolden hoppede over Johan Wiland i målet.

Med det uafgjorte resultat formåede Ståle Solbakkens mandskab kun at hale et enkelt point ind på førerholdet, FC Midtjylland, der ellers havde smidt vigtige point i topkampen ved at tabe deres premierekamp i Odense.

Kampen sender AGF op på rækkens ottendeplads med 23 point og fire point ned til stregen.

Kampen startede som en livlig affære med at højt tryk fra gæsterne, der virkede opsatte på at fortsætte, hvor de slap i efteråret.

FC København pressede AGF langt tilbage på banen, og allerede efter to minutter måtte Emil Ousager i målet ud i fuld længde.

Da Cornelius seks minutter senere på akrobatisk vis saksesparkede bolden i det lille felt kunne den vikarierende keeper blot se til og glæde sig over, at bolden tog stolpen og røg tilbage i spil, i stedet for at ryge i mål til 0-1.

Det gjorde den i stedet, da Cornelius nåede højest på Youssef Toutouhs indlæg i midten af anden halvleg.

I vanlig FC København-stil slog Toutouh bolden mod bageste stolpe, hvor man ellers har manglet en angrebstrussel, siden Cornelius rejste.

Med genkomsten af den blonde angriber syntes den københavnske normalitet at være sikret, og alt tydede da også på, at FCK skulle trække sig sejrrigt ud af opgøret.

AGF havde kampen igennem nemlig været travlt beskæftiget med at forsvare. Men Jesper Langes skud i det 88. minut kunne Wiland ikke holde, og så fik aarhusianerne et tiltrængt point i bestræbelserne på at komme væk fra bunden.