Wilbek afprøver nyt forsvar inden VM

Et spritnyt forsvar skal sørge for succes til de danske håndboldherrer ved VM i Spanien, som begynder 11. januar.

Før VM vil landstræner Ulrik Wilbek i weekendens træningsturnering Totalkredit Cup afprøve et nyt offensivt forsvar mod tre forskelligt spillende modstandere.

- Det er specielt det, vi i virkeligheden skal have testet. Vi har arbejdet rigtig meget i både november og december med at få det offensive forsvar op at stå.

- Det vil jeg teste sådan cirka halvdelen af tiden. Og halvdelen af tiden vil vi spille 6-0-forsvar, siger Wilbek.

Danmark møder i de tre testkampe Tunesien, Montenegro og Slovenien, og det bliver uden faste forsvarsspillere som Kasper Nielsen, der er vraget, og Michael V. Knudsen, som har meldt fra.

- Vi skal ligge fremme med i hvert fald to spillere ad gangen. Det er et forsvar, der skifter fra 3-2-1 til et 4-2-forsvar undervejs, forklarer Wilbek.

Det kunne lyde som det offensive forsvar, kvindelandsholdet praktiserede ved EM i december.

- Nej, det er det faktisk ikke. For pigerne dækkede mere præcist 4-2, hvor de havde to spillere liggende fremme hele tiden.

- Vores forsvar er lidt mere fleksibelt, fordi vi går fra en forsvarsformation over i en anden, forklarer Wilbek.

Danmark møder i aften Tunesien i Skjern, hvorefter Montenegro venter i Aalborg lørdag, inden Slovenien er sidste VM-test i Aarhus på søndag.

- Alle de ting, vi har trænet, vil vi selvfølgelig gerne se, hvordan de fungerer i kampene, når det virkelig gælder, siger Wilbek.

Danmark åbner VM mod Qatar lørdag 12. januar. Danskerne er også i gruppe med Rusland, Chile, Island og Makedonien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip