Wilbek afviser Klavs Bruun-uro: Han sætter sit eget hold

Først blev Mette Gravholt sat af landsholdet efter uoverensstemmelser med landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Derefter stoppede håndboldkvindernes fysioterapeut Birte Andersen efter 14 år på posten. Hun lagde ikke skjul på, at det skyldtes uenighed med Jan Pytlicks afløser.

Og kort efter klagede flere klubtrænere over kommunikationen med landstræneren, som de fandt utilfredsstillende og mangelfuld.

Der har været gang i den omkring håndboldlandsholdet siden VM i december, men sportschef Ulrik Wilbek mener, at rygterne om uro er stærkt overdrevne.

- Når der kommer en ny træner, skal han lige finde ud af, hvilket hold han stiller. Det handler både om spillere og ledere. Det er en træners ret. Han skal have lov at sætte sit eget hold og definere den kultur, han gerne vil have.

- Nu er Klavs igennem den fase. Det har taget et lille års tid, og nu er han, hvor han gerne vil være, siger Ulrik Wilbek med henvisning til afskeden med Mette Gravholt og Birte Andersen.

Kun den kritik, som København-træner Reidar Møistad og hans Randers-kollega Ryan Zinglersen har rettet mod Klavs Bruun Jørgensen, har Wilbek svært ved at forstå.

- Det undrer mig, at de har udtalt sig om det ene og det andet. For jeg har selv været på rundtur til alle klubberne, hvor vi har talt om, at vi skulle klare tingene internt, siger Wilbek, der opfordrer trænerne til at gå til landstræneren i stedet for til tv.

- Dengang Jan Pytlick var landstræner var der utrolig meget eksternt fnidder. Derfor er det uforståeligt for mig, at der stadig er nogen, der har behov for at være utilfreds med noget, som de i øvrigt ikke kan definere. Men det er heldigvis kun et fåtal, mener Wilbek.

Klavs Bruun Jørgensen fører i den kommende weekend landsholdet igennem OL-kvalifikationsturneringen i Aarhus.

Her er modstanderne Rumænien, Montenegro og Uruguay.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip