Wilbek dybt imponeret af unge håndboldfinalister

At Danmark har masser af håndboldtalent hos både mænd og kvinder, bør ikke overraske nogen. Men A-landsholdets træner Ulrik Wilbek er alligevel dybt imponeret over det U19-landshold, der lige nu fejer al modstand til side på de ungarske baner.

- Jeg kan ikke erindre, at jeg nogensinde har set et hold, der som dette U19-mandskab har været bedre, end det vi ser nu. Holdet her har en usædvanlig stor bredde, et ekstremt højt bundniveau og en fantastisk top. Det er helt unikt, siger den danske landstræner og sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er jo endvidere bemærkelsesværdigt, at der i årgang 1994/95 er yderligere flere håndfulde spillere, som under mere normale omstændigheder ville have været bærende kræfter ved slutrunden. Tre er skadet, tre er rykket op på U21, og et helt hold af førsteårs-spillere besejrede både Sverige og Spanien ved European Open i Göteborg i sidste måned. Talentmassen i disse årgange er enorm, lyder det begejstret fra Ulrik Wilbek.

Landstræneren og sportschefen mener dog ikke, at det kun er et usædvanligt stort talent, der driver værket. Trænerduoen bag holdet, Claus Hansen og Per Sabroe Thomsen, skal også have kredit for præstationen.

- For to år siden vandt Claus Hansen og Per Sabroe Thomsen VM for U19 med en noget smallere trup, og den ro og tillid, der kommer fra bænken, er uvurderlig for de drenge, der skal yde på banen. Claus har sin helt personlige måde at talentudvikle på, og det er ikke mindst hans fortjeneste, at vores drenge gør det så godt, som de hidtil har gjort det ved VM i Ungarn, siger Ulrik Wilbek.

Også på de øvrige ungdomsniveauer og på A-niveau er de danske landshold langt fremme i verdensordenen med talrige medaljer i skabet som bevis. Det danske A-landshold for herrer har dog endnu til gode at vinde et verdensmesterskab trods de mange år med flotte ungdomsresultater. Og spørgsmålet er nu, om disse U19-talenter kan flytte Danmark de sidste centimeter op til VM-guldet.

- To ting bliver ualmindeligt spændende at se de næste år. Dels om spillerne får mulighed for at fastholde deres åbenlyse udviklingsmuligheder i klubberne og dels, hvad der sker, når de andre nationer kommer på højde med disse danske spillere rent taktisk. Her har vi et indlysende forspring i øjeblikket, siger Ulrik Wilbek.

Her er Danmarks resultater indtil nu ved U19-VM i Ungarn: Indledende runde: Danmark-Japan 39-27. Danmark-Serbien 38-32. Danmark-Chile 38-17. Danmark-Hviderusland 32-20. Danmark-Egypten 30-23. 1/8-finale: Danmark Rumænien 35-14Kvartfinale: Danmark-Norge 35-19Semifinale: Danmark-Spanien 32-23

Danmark spiller VM-finale mod Kroatien fredag klokken 17.00.

 

 

 

Dagens Gossip