Wilbek efter ny EM-sejr: Vi fik afprøvet ting

Den danske landstræner Ulrik Wilbek er relativt tilfreds, efter at det danske landshold tirsdag aften vandt EM-sejr nummer to med 33-29 over Østrig.

Kampen i Jyske Bank Boxen i Herning blev dog kun i første halvleg en stor oplevelse, for rytmen blev noget ødelagt efter pausen, hvor bærende kræfter tog plads på bænken.

Kun Mikkel Hansen fik lov at blive på banen i en kamp, hvor Paris-spilleren overstrålede alle.

- Sådan en kamp skulle bruges til at prøve nogle ting af. Det fik jeg også gjort i anden halvleg, siger Ulrik Wilbek.

- Jeg vil se nogle andre spillere, noget andet spil, indløb fra fløjen, og så ændrede vi også i forsvaret, hvor vi ikke var i stærkeste opstilling i hele anden halvleg.

- Det gjorde vi dels for at dosere, og dels for at se, hvor vi står på forskellige områder. Det var der plads til i den her kamp.

- Det var fløjtende ligegyldigt, om vi vandt med 5 eller 10 mål i den her kamp. Det afgørende er, at vi vinder kamp syv og otte, fastslår landstræneren, der altså allerede har tændt det lange lys i EM-turneringen.

- Så kan man spørge, hvorfor jeg ikke doserer Mikkel Hansen. Det gjorde jeg ikke, fordi han gjorde det så fremragende, og han skulle have lov til at spille igennem. Den her kamp havde han brug for, og vi havde brug for, at han fik sådan en kamp.

- I de seneste landskampe har han ikke lavet meget mere end fire mål, og i dag var han lige pludselig dér, hvor vi kender ham - som verdens bedste.

- Så skal han også køre igennem, så han har den selvtillid med til de næste kampe, siger Wilbek.

Danmark er nu klar til mellemrunden, men mangler fortsat puljekampen mod Tjekkiet på torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip