Wilbek før EM-start: Vi har det svært mod Makedonien

Det danske håndboldlandshold er favorit, når det i aften går løs ved EM med kampen mod Makedonien i Herning.

Men selvom Danmark flere gange har besejret Makedonien ved store slutrunder i de seneste år, er Balkan-holdet faktisk ingen ønskemodstander for det danske hold, siger landstræner Ulrik Wilbek.

- Vi har historisk set haft det svært mod Makedonien. Vi har vundet mange kampe mod dem knebent og lige til sidst, siger han.

Ved VM i Spanien sidste år besejrede Danmark det makedonske hold med 33-30 i den sidste kamp i det indledende gruppespil. Danskerne var bagud med et mål ved pausen.

Mere berømt er mellemrundekampen ved EM i Serbien i 2012, hvor Danmark ubetinget havde brug for en sejr for at bevare muligheden for at gå videre til semifinalerne.

Det lykkedes akkurat med Hans Lindbergs scoring til 33-32 i kampens afsluttende sekunder, efter at makedonernes store stjerne, Kiril Lazarov, få sekunder forinden havde brændt på Niklas Landin i Danmarks mål.

Senere vandt Danmark EM-slutrunden.

Ulrik Wilbek ser en stor forskel på de forrige kampe mod Makedonien og den, der skal spilles i aften foran omkring 14.000 tilskuere i en fyldt Jyske Bank Boxen i Herning.

- Vi har stort set hver gang været på udebane, forstået på den måde, at der var rigtig mange makedonske tilskuere, der nemt kunne overdøve de danske.

- Søndag kommer der 200-300 makedonere, men vi forventer en fantastisk opbakning fra de danske tilskuere, siger landstræneren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip