Wilbek før skæbnekampe: Vi hører til ved OL

En plads i semifinalen var målsætningen i Dansk Håndbold Forbund (DHF). Det nåede håndboldkvinderne ikke.

I stedet kæmper de danske spillere fredag eftermiddag mod Montenegro for at opfylde minimumskravet, der er en plads i forårets OL-kvalifikation.

Sportschef Ulrik Wilbek lægger ikke skjul på, at det vil være en gevaldig streg i regningen, hvis det ikke lykkes at indløse billet til kvalifikationsturneringen.

- I dansk håndbold vil vi være blandt de bedste, og vi synes, vi hører til iblandt de bedste, og derfor hører vi også til ved et OL. Så er den ikke længere, siger Ulrik Wilbek.

Han slår fast, at det er helt afgørende for hans vurdering af håndboldkvindernes præstation, at de spiller sig til en mulighed for at kvalificere sig til Rio - også selv om det bare er en trøstpræmie.

- Det er vigtigt, hvad der kommer ud af VM. Derfor venter jeg med at evaluere, siger Wilbek.

Kravet til danskerne er klart: Vind en af de sidste to kampe, så er målet opfyldt. Alternativt skal holdet håbe på, at Norge ikke bliver verdensmester. Hvis nordmændene kikser, vil Danmark ryge med i OL-kvalifikationen selv ved to nederlag.

- Vi vil selvfølgelig ikke tabe de to sidste kampe, for det her er jo også et spørgsmål om ære og stolthed. Men i den sidste ende handler det jo om den OL-kvalifikationsplads, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Ud over fredagens kamp mod Montenegro møder Danmark enten Frankrig eller Rusland søndag. Kampene gælder placeringerne fem til otte ved VM.

Både landstræneren og sportschefen forventer, at kvartfinaleskuffelsen mod Rumænien er ude af både krop og sind, når de danske spillere løber på banen mod Montenegro.

- Spillerne skal være klar. Det er okay, at de var skuffede onsdag og torsdag, men fredag skal fokus være på Montenegro, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Sådan er det med eliteidrætsudøvere. Når den næste kamp går i gang, er det den, der er den vigtigste, lyder det fra Ulrik Wilbek.

Danmark møder Montenegro klokken 15.30 fredag eftermiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip