Wilbek har store forventninger til danske talenter

Ulrik Wilbek følger dansk håndbold tæt. Og der er lige nu enormt potentiale i de yngste årgange, vurderer sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Der bør derfor være store forventninger til ungdomslandsholdene i de kommende måneder på både drenge- og pigesiden, skriver Wilbek i en klumme på forbundets hjemmeside.

- Alt imens feriestemningen har fået sit solide tag i store dele af befolkningen, har de fire danske U-landshold været godt i gang med de afsluttende forberedelser frem mod sommerens internationale mesterskaber.

- Og bedømt på de resultater, holdene har leveret, er der kun grund til at have store forventninger til de unge mennesker.

- Ikke mindst efter den netop afsluttede weekend, hvor tre af holdene har været i aktion og tilsammen vundet alle de otte kampe, de har været impliceret i, lyder det fra Wilbek.

Resultaterne er hentet mod kompetente modstandere, der rangerer højt i de respektive årgange.

Herrernes U21-hold besejrede blandt andre Sverige, som i sidste sæson vandt EM-sølv efter at have slået Danmark ud i semifinalen og tabt knebent til Tyskland i en medrivende finale.

Også herrernes U19-hold samt damernes U19- og U17-hold har vist gode takter.

- Alt i alt imponerende og en lovende indikator i forhold til de kommende opgaver, som jeg glæder mig meget til at følge.

- Jeg vil ikke blive overrasket, hvis alle fire hold kommer i semifinalerne. Dog er der meget, der skal gå Danmarks vej, før det lykkes.

- Men i mine øjne er fundamentet der for gode resultater hele vejen rundt. Og spændende - det bliver det i hvert fald, mener Wilbek.

Herrernes U21-mandskab tager mandag 20. juli hul på VM i Brasilien, men flere afbud har svækket medaljechancerne.

- Holdet har en ekstraordinært stor bredde, men er også plaget af skader hos en del bærende spillere. Umiddelbart ligner en semifinaleplads det højeste mål, det vil være rimeligt at sætte.

- Men både i forhold til det potentiale, holdet rummer, og set i lyset af de tilfældigheder, der kan spille ind i slutrundens knockout-fase, er det svært at forudsige, hvordan det vil ende, fortæller Ulrik Wilbek.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip