Wilbek: Herrerne skal holde fokus i VM-kvalifikationen

Skrevet af admin

06/06/2016

Mest læste i dag

Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Ulrik Wilbek, advarer Danmarks håndboldherrer mod at tage for let på opgaven i VM-kvalifikationskampene mod Østrig. VM-deltagelsen indgår i forventningerne til landsholdet.

Sportschefen ved, at sæsonen har været lang for de danske håndboldherrer, der spiller hovedroller i store klubber, og at OL-kvalificerede Danmark på forhånd er storfavoritter i opgørene om VM-deltagelsen. Østrigerne kan spille uden forventningspres.

- Summa summarum så kræver det stor fokus fra de danske spillere at sikre den kvalifikation, vi alle forventer, skriver Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse.

- Udefra set kan det se ud, som om det danske hold har alt at tabe. Det er her, at ærgerrigheden skal medvirke til at nå toppræstationen og overskygge den træthed, nogle af spillerne naturligt nok oplever efter en lang sæson.

- Stoltheden over at spille for sit land og kvalificere Danmark til VM vil fremgå tydeligt. Desuden kæmper spillerne jo om OL-pladser, så der er noget at bevise over for landstræneren. Der bliver nemlig hård kamp om de 14 pladser til det OL, vi alle ser frem imod, når VM-kvalifikationskampene forhåbentlig er vel overstået, skriver Wilbek.

Danmark møder Østrig på søndag i Odense. Returopgøret afvikles i Wien tre dage senere. Den samlede vinder af de to opgør kommer til VM.

/ritzau/