Wilbek kørt ud på et sidespor

Som værtsnation har Danmark lov til at placere tre af konkurrenterne i bestemte grupper inden lodtrækningen. Det blev tirsdag offentliggjort, at det valg ud fra kommercielle hensyn er faldet på Norge i Gruppe B, Frankrig i Gruppe C og Sverige i Gruppe D.

Men nu afslører Ulrik Wilbek, at han havde foretrukket, at den danske fordel blev brugt på at sende de to største rivaler til EM-titlen fra øverste seedningslag – Spanien og Kroatien over i den anden turneringshalvdel, så Mikkel Hansen og co. tidligst kunne møde de to lande i semifinalerne.

- Sportsligt set ville jeg meget gerne have Serbien fra første seedningslag i vores halvdel, så vi slipper for Kroatien og Spanien. Men den beslutning, der er truffet, er ikke min. Det er noget, DHF (Dansk Håndbold Forbund, red.) og EHF (det europæiske håndboldforbund, red.) har gjort sammen. De har ændret prioriteringerne, siger Wilbek.

Det lyder du ikke tilfreds med?

- Det har jeg ingen mening om. Det er sådan, det er. Det må du snakke med Morten Stig Christensen (DHFs generalsekretær red.) og Per Bertelsen (DHFs formand, red.) om. Hvis ikke EHF har villet godkende vores valg, så har der jo ikke været noget at gøre, siger landstræneren, der også er sportschef i DHF.

Formand forstår ikke kritikken

DHFs formand, Per Bertelsen, kan dog ikke forstå, at Ulrik Wilbek føler sig forbigået i beslutningsprocessen.

- Vi lytter altid til, hvad vores landstræner og sportschef har at sige. Det er forkert at sige, han ikke har haft nogen indflydelse. Han har været lige så medbestemmende som alle andre, siger Per Bertelsen.

Selvom andre værtsnationer tidligere har brugt ’lodtræknings-magten' til at skabe sig en lettere vej i turneringen, er den oprindelige tanke bag modellen at få solgt så mange billetter som muligt, påpeger Per Bertelsen. Det er baggrunden for, at Danmark har valgt at placere Sverige og Norge i grupper, der forventes at blive afviklet i henholdsvis København og Aalborg, så svenske og norske tilskuere har kortere vej til kampene.

- Der er jo mange hensyn at tage her. Er det en sportslig korrekt måde at gøre det på, hvis Danmark bare får en motorvej mod semifinalerne? Det spørgsmål må man stille sig selv. Og skulle vi endelig have indsendt et ønske, der placerede vores største konkurrenter i den modsatte halvdel, tvivler jeg meget på, at EHF ville godkende det. Eller jeg er faktisk ret sikker på, at det ville de ikke, siger Per Bertelsen og tilføjer:

- Vi har haft en løbende dialog med EHF omkring det her, og jeg synes, vi har fundet en god løsning, som tilgodeser det sportslige på en rimelig vis, og som giver os de bedste betingelser for at få fyldt hallerne under slutrunden. Vi har jo selv været trætte af at spille for tomme tribuner tidligere. Det skal vi også huske på, siger han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

EM-lodtrækningen finder sted i aften i Jyske Bank Boxen i Herning, umiddelbart inden Danmark spiller træningskamp mod et reservespækket polsk landshold. Selve EM-slutrunden afvikles 12.-26. januar 2014.

Dagens Gossip