Wilbek: Kommer til at mangle Markussens nemme mål

Det danske håndboldlandshold fik mandag en skidt start på EM-forberedelserne, da den tårnhøje venstreback Nikolaj Markussen under træningen i Brøndby sprængte akillessenen, hvilket betyder et afbud til EM på hjemmebane i januar.

Landstræner Ulrik Wilbek ærgrer sig da også over at måtte undvære skytten, der med sine 2,11 meter besidder et helt særligt våben.

- Han har en spidskompetence, der er et fantastisk skud, og det vil sige, at de nemme mål, som han kunne komme ind og lave, dem får vi ikke, siger Ulrik Wilbek.

- Det er rigtig synd for Nikolaj. Specielt fordi han havde glædet sig rigtig meget til det her EM og arbejdet hårdt fysisk for at komme op i en form, han ikke har været i før, lyder det fra landstræneren.

Han peger dog samtidig på, at den danske landsholdstrup er godt dækket ind med afløsere på pladsen, hvor superstjernen Mikkel Hansen er førstevalg.

- Nu er det så sandsynligvis Henrik Møllgaard, der kommer til at spille noget mere angreb. Vi har også stadig Mads Mensah Larsen og Bo Spellerberg, der kan spille venstre back.

- Det er ikke en plads, hvor vi mangler folk, men Markussen har bare en helt speciel kompetence. Det er nogle gange vilkårene, at nogen bliver skadet, og så må man bare arbejde med dem, der ellers er. Det er mest synd for Nikolaj selv, siger Ulrik Wilbek.

EM i Danmark spilles i januar. I den kommende weekend gælder det i første omgang Golden League-stævnet i Oslo, hvor Danmark skal møde Frankrig, Kroatien og Norge.

/ritzau/

Dagens Gossip