Wilbek: Nøddesbo var nervøs for at skyde straffekast

Først brændte Hans Lindberg to gange mod Makedonien. Bo Spellerberg kunne heller ikke. Og så misbrugte Lindberg endnu en gang tirsdag mod Østrig.

De danske håndboldherrer var godt i gang med at give sig selv et mindre straffekast-kompleks ved EM, før Jesper Nøddesbo blev sat til at skyde i tirsdagens sejr på 33-29 over Østrig. Tre gange scorede Barcelona-stregspilleren fra pletten.

Landstræner Ulrik Wilbek tager det derfor med ophøjet ro, at Hans Lindberg åbenbart har problemer med at score på straffekast.

- Nej, for Nøddesbo lavede tre mål på tre forsøg. Så skyder Nøddesbo da bare, og Anders Eggert kommer også snart med, siger Wilbek og afslører dermed, at han pønser på at indlemme Eggert i EM-truppen.

Venstrefløjen fra Flensburg-Handewitt, der er landsholdets mest træfsikre på straffekast, blev sorteret fra Wilbeks oprindelige 16-mands-trup på grund af en lægskade.

Jesper Nøddesbo har aldrig tidligere fået lov til at skyde straffekast, men faktisk har Nøddesbo ifølge Wilbek talent for det.

- Vi har set Nøddesbo træne det i to år, hvor han bare har scoret og scoret. Han kan så meget teknisk.

- Så sagde jeg til ham den anden dag, at det ender med, at jeg sætter dig til at skyde straffekast. Så svarede han, at det måtte jeg ikke, for så ville han blive alt for nervøs.

- Mod Østrig spurgte jeg ham, om han mente det, og så sagde han; nej, bare lad mig skyde, siger landstræneren.

Danmark møder torsdag aften Tjekkiet i den sidste gruppekamp. Danskerne er med tirsdagens sejr over Østrig sikre på at gå videre til mellemrunden.

/ritzau/

Dagens Gossip