Wilbek om dansk EM-program: Vi straffes for førsteplads

Skrevet af admin

22/01/2016

Mest læste i dag

Tre hviledage på stribe mellem gruppespillet og mellemrunden. Til gengæld blot 20 timer imellem afslutningen på den anden mellemrundekamp mod Sverige og starten på den sidste mod Tyskland.

Sådan lyder Danmarks noget uvante kampprogram ved EM i håndbold. I den danske lejr har man svært ved at forstå, at gruppevinderne Danmark og Spanien skal "straffes" for at vinde deres respektive grupper ved at skulle spille søndag, tirsdag og onsdag.

Sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, har svært ved at se logikken.

- Jeg synes, man burde gøre det ens for alle hold ved at spille hver anden dag, som man har gjort før og også har gjort til OL. Men når der nu skal gøres forskel, er det lidt hårdt at blive straffet for at blive nummer et i gruppen.

- Men det kan EHF (Det Europæiske Håndboldforbund) altså ikke se. Det er altså meget hårdt at skulle spille tre kampe på fire dage og så forhåbentlig rejse for at spille to afgørende kampe på tre dage, siger Ulrik Wilbek.

Som programmet er skruet sammen, risikerer Danmark at skulle spille en afgørende kamp mod Tyskland om at komme videre efter kun at have haft 20 timers pause, mens tyskerne kommer friske efter to hele hviledage.

Derimod har en anden favorit i turneringen Frankrig et godt program, pointerer Ulrik Wilbek, i den anden mellemrunde. Med andenpladsen i den indledende gruppe, spiller Frankrig sine mellemrundekampe den 21., 23. og 27. januar.

- EHF siger, man skal have ekstra kræfter til sidst, men det bliver i hvert fald ikke Danmark og Spanien, der har det.

- Argumentet fra EHF er, at det skal blive mere seværdige kampe til sidst, men det er kun visse hold, dem der er blevet nummer to i grupperne, der får optimale pauser. Frankrig eksempelvis får alle fordele ved dette program, siger Wilbek.

Spørgsmål: Har I tænkt jer at gøre noget ved det?

- Ja, der er altid et evalueringsmøde efter en slutrunde, og der vil vi understrege, at vi ikke synes, at den form er hensigtsmæssig. Specielt fordi der bliver gjort forskel, lyder det fra sportschefen.

Danmarks næste kamp mod Spanien begynder søndag klokken 20.30.

/ritzau/