Wilbek om norsk interesse: De kan bare ringe

Skrevet af admin

21/02/2014

Dagens topnyheder

Ulrik Wilbek bliver fredag nævnt som mulig landstræner for de norske håndboldherrer.

TV2 Norge har forholdt danskeren muligheden, efter at svenske Robert Hedin torsdag trådte tilbage fra posten som landstræner.

- Hvis jeg var åben for at tage jobbet, så havde jeg ikke sagt det til dig, siger Ulrik Wilbek til TV2 Norges hjemmeside.

- Man bør finde en norsk træner, som man har tålmodighed med. Norge har nogle unge spillere, men det vil tage noget tid at få dem ført frem. Det vil tage tid at få et hold, der kan kæmpe med i toppen.

- Derudover bør man finde en træner, som kan lave en rød tråd i arbejdet med herrehåndbolden, siger Wilbek, der i januar førte Danmark frem til sølv ved EM på hjemmebane.

EM-slutrunden var Wilbeks sidste i spidsen for Danmark. Når Gudmundur Gudmundsson tiltræder som dansk landstræner til sommer, så skal Ulrik Wilbek udelukkende koncentrere sig om at være sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Den danske trænerlegende har ikke noget bud på, hvem det norske håndboldforbund bør ansætte.

- Det vil jeg ikke blande mig i. Men hvis forbundet ringer, så skal jeg nok svare dem.

Ulrik Wilbek bliver også spurgt, om han kan lokkes til at tage det ledige job, hvis han får nogle norske oliepenge?

- Hehe ... Hvis man ikke finder en norsk træner, så må vi se på det.

- Jeg er stoppet som landstræner, fordi det blev for hårdt. Men det er klart, at dette job vil være et andet end det, jeg havde i Danmark. Her vil alle ikke forvente, at jeg skal vinde guld ved hvert mesterskab, siger Wilbek.

/ritzau/