Wilbek: Svensk dukkert havde fået store konsekvenser

Det er ikke bare spillerne og træner Klavs Bruun Jørgensen, der ånder lettet op, efter at håndboldlandsholdet klarede den første stopprøve ved VM ved at slå Sverige søndag aften.

Også hos Dansk Håndbold Forbund (DHF) tager man en dyb indånding efter sejren, der betyder, at værtsnationen fortsat er med ved VM. Samtidig er en billet til næste års OL i Rio stadig inden for rækkevidde.

- Konsekvenserne i kampen mod Sverige var ret voldsomme - ikke mindst i forhold til at spille OL-kvalifikation. Havde vi tabt til svenskerne, var vi røget ud af det - der var ingen livline. VM havde selvsagt været væk også.

- I forhold til VM-arrangementet havde det været en uge uden Danmark, og det havde været temmelig fesent, siger DHF's sportschef, Ulrik Wilbek.

Nu kommer Danmark med stor sandsynlighed med i OL-kvalifikationen næste forår - en turnering, som DHF håber at få lov til at arrangere.

- Vi skulle have lavet hele vores planlægning for 2016 om, hvis vi havde tabt til svenskerne. Vi har kalkuleret med, at vi skal i OL-kvalifikation og forhåbentlig senere skal til OL. Hele vores økonomisk ramme skulle ændres.

- Dertil kommer, at vi har sat gang i en ny proces med kvindelandsholdet, og hvis den proces var startet med, at vi var blevet slået ud i 1/8-finalen, havde det jo heller ikke været den store succes, siger Ulrik Wilbek.

Han understreger dog, at sejren over Sverige kun var et skridt på vejen. Sportschefen vil have det danske landshold med i medaljekampen i den kommende weekend.

- Vi er glade, men nu vil mere jo have mere, og den overordnede målsætning er en plads i top-fire. Det er det, både spillere og trænere gerne vil. Men det er så tæt, at man ikke bare kan bestille en plads blandt de fire bedste, siger Ulrik Wilbek.

Danmark møder Rumænien i kvartfinalen. Den kamp spilles onsdag aften.

/ritzau/

Dagens Gossip