Wilbek tager medalje nummer 13 i dag

Dagens EM-finale mod Frankrig bliver Ulrik Wilbeks sidste som landstræner, og endnu engang er det lykkedes for succestræneren at sikre Danmark en håndboldmedalje.

Det bliver nummer 13 i rækken, der begyndte med sølvet ved kvindernes VM i 1993.

Det var her, nationen for alvor fik øjnene op for den blonde sprællemand og de piger, han havde arbejdet med siden ungdoms-VM i 1987.

Året efter blev det til EM-guld, mens de jernhårde ladies og deres træner måtte nøjes med bronze ved VM i 1995.

I 1996 lykkedes det for Wilbek at genvinde EM, og med OL-guldet i Atlanta i 1996 - der kom i hus efter at have været bagud med seks mål mod Sydkorea - og VM-triumfen i Berlin i 1997, sad holdet på alle de betydende internationale titler på én gang.

Herefter søgte Ulrik Wilbek nye udfordringer i Viborg HK, og først i 2005 vendte han tilbage som landstræner- denne gang for herrerne.

Året efter blev det til bronze ved EM i Schweiz, og VM i 2007 resulterede også i en tredjeplads.

Allerede inden EM i Norge i 2008 proklamerede landstræneren, at herrerne gik efter guldet, og det lykkedes.

Herefter fulgte et par mindre succesrige år med OL-nedtur i Beijing, en fjerdeplads ved VM i 2009 og en femteplads ved EM i 2010.

Men holdet blev genfødt ved VM i 2011, hvor det på næsten-hjemmebanen i Malmø blev til sølv inden det fantastiske EM i Serbien forrige år.

Danmark lagde forfærdeligt ud i turneringen og var otte sekunder fra uafgjort mod Makedonien og et farvel til turneringen allerede i mellemrunden.

Men sidsteøjebliksscoringen af Hans Lindberg holdt danskerne inde i turneringen, som de vandt efter 21-19-sejr i finalen over værterne fra Serbien.

Sidste år var alt lagt an til endnu en guldmedalje efter dansk semifinalesejr over forhåndsfavoritterne fra Kroatien, men Danmark faldt fuldstændigt sammen i VM-finalen og tabte 19-35 til Spanien.

Nu står Wilbek så i sin sidste store finale, der enten kan føje en guld- eller en sølvmedalje til samlingen, som indtil videre består af seks guldmedaljer, tre sølvmedaljer og tre bronzemedaljer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip