Wilbek udtager tidlig bruttotrup til EM på hjemmebane

Ulrik Wilbek vil nemlig allerede omkring 1. maj offentliggøre en bruttotrup med 20-22 spillere, hvoraf 16 i sidste ende får en plads endelig EM-trup, som skal forsvare europamesterskabet på hjemmebane.

- Jeg synes ikke, der er nogen grund til at forsøge at bilde spillere ind, at de er i nærheden af bruttotruppen, hvis de ikke er det. Ligesom der ikke er nogen grund til, at spillere skal gå og være i tvivl om deres plads, hvis de er med i truppen. Og så kan vi lige så godt få det på plads og arbejde frem mod at gøre holdet så stærkt som muligt til EM, siger Wilbek og fortsætter:

- Det handler jo også om, at jeg har et godt billede af, hvem der skal med. Og at det er et stærkt hold, der har været i tre finaler på to år, og som er svært at komme på, siger han.

Landstræneren erkender, at udtagelsen ligger tidligt - mere end et halvt år tidligere end han plejer - men det hænger blandt andet sammen med, at det er Wilbeks sidste mesterskab som landstræner.

Derfor har han ikke samme behov for at eksperimentere, som han tidligere har haft.

- Jeg har eksperimenteret det, jeg skulle (med B-landsholdet i begyndelsen af april, red.), så nu skal jeg have vurderet på det og set på spillernes form i slutspillet herhjemme og kigge på formen hos dem, der spiller i udlandet. Og så er jeg klar med en bruttotrup i begyndelsen af maj, lyder det fra landstræneren.

Den noget anderledes tilgang til EM på hjemmebane giver DRs håndboldekspert Søren Herskind dog ikke umiddelbart meget for.

- Det er jo ganske uforpligtende for ham at melde det ud. Man kan jo altid undskylde sig med skader eller noget og så tage nogle andre spillere med. Ulrik kommer til at udtage det stærkeste landshold til slutrunden, også selvom han må tage en spiller uden for bruttotruppen, alt andet ville jo være helt åndssvagt, siger Herskind, der dog godt kan se enkelte fordele i at udtage truppen så tidligt.

- Omvendt er det en meget god måde at give spillerne ro på, og det kan være, det er en eller anden form for motivationsplan hen over sommeren, så folk ikke skal rende rundt og drikke for mange bajere i deres ferie. Men det er nok også et trick for at få noget omtale af slutrunden. Landsholdet spiller ingen betydningsfulde kampe lige nu, så det er jo en god måde at skabe noget fokus omkring det på, mener han.

Dagens Gossip