Wilbek: Værtskaber vil fastholde Danmark i toppen

Det vil være en både økonomisk og sportslig gevinst for Danmark at få VM-værtsskabet i 2019 for herrer - sammen med Tyskland. Det afgøres på mandag i Doha.

Et delt dansk værtskab i 2019 vil betyde tre slutrunder på dansk grund på blot seks år, hvis man tæller EM for herrer næste år samt kvindernes EM i 2015 med.

Og det vil gavne økonomien i Dansk Håndbold Forbund (DHF) og dermed muligheden for topresultater for de danske landshold, fortæller herrelandstræner og sportschef Ulrik Wilbek:

- Vi vil i DHF med et mesterskab i 2014, hvor vi allerede har solgt langt over 100.000 billetter, med et mesterskab for damer i 2015 og så et mesterskab igen i 2019 få et økonomisk råderum i de næste 10 år, der vil kunne fastholde vores position i toppen af international håndbold.

Danmark har på herresiden vundet EM-guld og VM-sølv i de senere år, og den position skulle meget gerne bevares.

Et VM i 2019 sammen med tyskerne vil være med til at skabe yderligere grobund for sportslig succes og tilmed en økonomisk sidegevinst, hvis hallerne som forventet bliver fyldte.

- Det er meget ambitiøst, og det er det også nødt til at være. For når man ser, hvordan tilskuermængden efterhånden udvikler sig, så er det eneste rigtige at spille i de her kæmpehaller, mener Wilbek.

Og fremtiden på det danske herrelandshold ser lys ud, vurderer landstræneren, som stopper i 2014 og overlader roret til islændingen Gudmundur Gudmundsson.

- Jeg ser egentlig bare, at det bliver bedre og bedre. Vi har et fantastisk hold, der lige har vundet U19-VM. Sådan en som Lasse Andersson var ikke engang med på det hold, selv om han har alderen til det. Han var med på U21-holdet.

- Ved VM i 2019 er U19-spillerne blevet 25 eller 26 år. Så det er jo perfekt. Og der vil være nogle af dem, som spiller på holdet nu, som vil være topstjerner til den tid.

- Mikkel Hansen, Nikolaj Markussen og Niklas Landin er vel ikke stoppet til den tid, og Mads Mensah Larsen og Rasmus Lauge er stadigvæk unge.

- Så vi håber selv, at vi selv vil være deltagere i den finale, som skal spilles i Danmark, siger Wilbek med stor optimisme om at få værtsskabet i 2019.

Det internationale håndboldforbund (IHF) offentliggør, hvem der får herre-VM i 2019 mandag eftermiddag i Doha i Qatar.

/ritzau/

Dagens Gossip