Wilbek: Vi skal angribe Spanien over hele banen

De spanske verdensmestre er blevet studeret nøje af landstræner Ulrik Wilbek, der har fundet en række punkter, der vil få stor indflydelse på Danmarks vinderchancer i aftenens opgør ved EM.

- Det bliver afgørende, at vi får bredt vores spil ud, så vi kan afslutte fra alle positioner.

- Spanierne kan godt lide at dække skålformet op og lukke modstanderne ind gennem midten. Det vil være godt at afslutte på ydersiden af deres backs og fra fløjene, så der bliver variation, siger Ulrik Wilbek.

Spanien vinder mange af holdets kampe i forsvaret, hvor landstræneren mener, at de kommende modstandere er blandt de allerbedste.

- De spiller med et meget varieret forsvar. Nogle gange dækker de 3-3, og andre gange mandsopdækker de.

- Da de slog Norge i den indledende gruppe, mandsopdækkede de Kristian Kjelling i de første fire-fem angreb, og gik så tilbage. Det betød, at de fik Kjelling til at afslutte en masse gange udefra.

- Andre gange pressede de op på boldholderen. De mestrer forsvarsspillet, mener Ulrik Wilbek.

Danmarks landstræner nævner også spaniernes tempo, som en særdeles vigtig faktor.

- Der er en fantastisk speed på det spanske hold.

- Spanierne er fantastisk hurtige oppe efter modstandernes scoringer. Det bliver meget afgørende, at vi får organiseret vores returløb - også når vi selv har scoret, siger han.

Både Danmark og Spanien har vundet sine tre første kampe ved EM. Begge mandskaber er favoritter til at gå videre til semifinalerne.

Det er et særdeles revanchelystent dansk hold, der går på banen klokken 20.30 i Boxen i Herning, efter at Danmark for et år siden tabte VM-finalen med 19-35 til Spanien.

/ritzau/

Dagens Gossip