Wilbek: Vi skal matche franskmændenes fysik

Mens Kroatien ikke kunne stå distancen i samtlige 60 minutter af semifinalen mod Danmark, så har landstræner Ulrik Wilbek ingen illusion om, at hans hold kan løbe Frankrig over ende i EM-finalen.

- Frankrig stiller med en fantastisk fysik og har måske den allerbredeste trup ved dette EM.

- De har individualister som Luc Abalo og store stjerner som Daniel Narcisse og Thierry Omeyer.

- Men jeg håber, at nogle af de franske nøglespillere måske alligevel er trætte. En mand som Nikola Karabatic har spillet rigtigt mange minutter i turneringen, siger Wilbek.

Han har ingen bekymringer i forhold til sin egen trup, der er ved at komme ovenpå efter fredagens semifinale, som sluttede sent.

- Spillerne har det rigtigt godt. Vi har ladet dem sove lige så længe, de har haft brug for, og efter en stille gang træning er jeg sikker på, at de rent fysisk er lige der, hvor de skal være i morgen, siger landstræneren.

Han er ikke meget for at udlevere taktikken mod Frankrig, men slår fast, at der ikke er plads til svipsere.

- Det hele skal fungere. Både forsvaret, angrebet og kontraspillet. Vi skal spille mindst lige så godt, som vi har gjort hidtil i turneringen, og så ville jeg gerne have, at vi blev endnu bedre til at lave mål, når vi spiller seks mod seks, siger han.

Han hæfter sig ved, at Danmark lige nu ser ud til at have overtaget mod franskmændene.

- Vi har spillet to tætte kampe med dem i Golden League i denne sæson, og kampen i Paris tidligere i år var vel i virkeligheden en meget god generalprøve med lige så mange tilskuere som i den finale, der venter, siger Wilbek.

Danmark vandt 29-28 over Frankrig i en meget tæt kamp i Palais Omnisports de Bercy, hvor Mikkel Hansen scorede det afgørende mål få sekunder før tid, og hvor Niklas Landin spillede fremragende.

/ritzau/

Dagens Gossip