Wilbek: Vi skal spille en bedre finale end sidst

Landstræner Ulrik Wilbek havde straks tankerne indstillet på søndagens EM-finale mod Frankrig, efter at danskerne havde slået Kroatien med 29-27 i semifinalen.

Det holdt dog hårdt mod kroaterne, der førte med to mål ved pausen og pressede Danmark helt frem til de sidste sekunder.

- Det var virkelig en gyser. Det var ikke til at ryste dem af, siger Ulrik Wilbek.

- Vi fik lukket bedre af i forsvaret i anden halvleg, og så håbede vi på, at de ville blive lidt trætte. Det blev de i de første 10 minutter, men så kom de uimodståeligt igen. Hold op det var hårdt, siger Wilbek.

Danskerne kan nu se frem til søndag, hvor holdet møder Frankrig i finalen. Landstrænerens største bekymring er, om hans spillere når at blive friske til den hårde kamp.

De danske håndboldherrer slog for et år siden Kroatien i semifinalen ved VM med seks mål og røg derefter ind i en lussing til Spanien, der bankede danskerne 35-19 i finalen. Wilbek har VM-finalen i frisk erindring.

- Det vigtige er, at vi får restitueret ordentligt, så vi klarer det lidt bedre end sidste års finale.

- Vi har en kæmpe glæde over, at vi er i EM-finalen. Men vi må ikke lade glæden overskygge det hele. Vi skal være professionelle, så vi kan spille en super finale på søndag, siger Wilbek.

- Jeg vil prøve at få spillerne så hurtigt som muligt med hjem på hotellet.

- Sidste år var det som om, at vi havde vundet VM efter semifinalen. Pressen og danskerne mente ikke, at vi behøvede at spille finalen sidste år, fordi vi var så overbevisende i semifinalen.

- Vi bliver nok nødt til at spille finalen på søndag. Der skal vi møde et hold, som ser fysisk godt ud og har kræfter tilbage.

- Det bliver en svær kamp, og jeg har regnet mig frem til, at der er 50 procents chance for at vinde den.

/ritzau/

Dagens Gossip