Wilbek: Vi skifter ikke ud før Ungarn-kamp

Den danske håndboldlandstræner, Ulrik Wilbek, afviser, at han vil skifte Rasmus Lauge eller Jesper Nøddesbo ind i EM-truppen før mandagens mellemrundekamp mod Ungarn.

- Vi har ikke tænkt os at skifte ud inden kampen mod Ungarn, medmindre der opstår sygdom eller skader, siger landstræneren på søndagens pressemøde.

Dermed er det de samme spillere, der lørdag aften slog verdensmestrene fra Spanien med 31-28, som skal sikre Danmark en plads i semifinalen med en sejr over Ungarn.

Og når Danmark relativt sikkert kunne besejre de spanske verdensmestre, burde et ungarsk hold uden superstjernen Lazlo Nagy vel næppe være den store udfordring.

Landstræneren advarer dog mod at tro, at semifinalebilletten er sikker.

- Sport er jo en forunderlig størrelse. Indtil videre går det langt bedre end i Serbien (EM 2012, hvor Danmark vandt guld efter en sløj start på turneringen, red.). Ikke mindst spillemæssigt og resultatmæssigt.

- Men derfor er det jo ikke sikkert, vi ender med samme resultat, som vi opnåede i Serbien, siger Wilbek.

Han så lørdag Ungarn vinde med seks mål over Makedonien i en kamp, der blev afgjort, næsten inden den kom i gang. Ungarn kom hurtigt klart i front og behøvede ikke bruge ret mange kræfter i anden halvleg, for sejren var aldrig i fare.

De ungarske spillere kunne dermed spare kræfter i modsætning til danskerne i kampen mod Spanien. Det kan være en fordel for Ungarn, mener Wilbek.

Han håber på, Danmark sikrer semifinalebilletten allerede mandag, så onsdagens kamp mod Island ikke bliver afgørende. Nemt bliver det ikke, bedyrer Wilbek, der roser det ungarske kollektiv og kræver endnu en 100 procents indsats af sine spillere.

- Vi kigger meget koncentreret frem mod kampen mod Ungarn. Også fordi vi så dem spille en rigtig god kamp i går (lørdag, red.), siger han.

Søndag skulle de danske spillere blot træne let efter den hårde kamp mod Spanien.

- Vi spillede en rigtig god kamp i går med fantastisk støtte fra publikum. Da man vågnede op i morges, var det lidt som at have spillet en EM-finale og så få at vide, 'I skal i øvrigt spille fire kampe mere'.

- Det håber vi, vi skal, men det kræver en sejr i morgen mod Ungarn, siger Wilbek.

Danmarks-Ungarn spilles mandag klokken 20.30.

/ritzau/

Dagens Gossip