Wilbek vil se fandenivoldske VM-kvinder mod Sverige

Fem kampe er spillet, to er tabt, tre er vundet.

Søndag gælder det Sverige i Boxen i Herning. En 1/8-finale, hvor vinderen er videre til VM-turneringens festlige finaleprogram, mens taberen ryger ud og hjem.

Sportschef Ulrik Wilbek glæder sig til at se, om de danske kvinder kan samle de positive ting, der har været indtil nu, når det gælder turneringslivet mod svenskerne.

- Der er ting, der har været udmærkede og ting, der har været knap så gode. Man efterspørger, at det hele er godt samtidigt.

- Man kan være lidt kynisk og sige, at med den turneringsform, der er, er det godt nok, hvis bare man kan få alt det gode til at hænge sammen i kamp seks og frem, siger Ulrik Wilbek.

Sportschefen henviser til, at der ikke som i mange tidligere slutrunder er to gruppespil. Alle hold spiller fem indledende kampe, derefter er det vind-eller-forsvind. En turneringsform, hvor selv de bedste kan ryge ud, inden det bliver sjovt.

- Jeg har prøvet det her så mange gange, og den her turneringsform er hamrende kynisk. Det handler om at være der nu, når det gælder, siger han.

Og gælder, det gør det søndag klokken 20.45 mod Sverige.

Wilbek tør ikke spå om, hvorvidt de danske kvinder har evnen til at levere under det pres, der venter dem.

- Det første kvarter mod Montenegro og mere eller mindre hele kampe mod Ungarn var bekymrende. Nu handler det om at tilpasse. Hvad har virket? Hvad har ikke virket? Og så være i stand til at tilpasse det en lille smule i hver kamp.

- Er vi i stand til det, kan det blive en rigtig god kamp, siger Wilbek.

Og har spillerne i den danske lejr så evnen til at gøre det - samle alle de gode ting og få det hele til at spille mod Sverige?

- Det er svært at sige, synes jeg. Det er svært at sige, hvordan spillerne reagerer. Hvis de kommer med fandenivoldskhed og udstråling, så tror jeg, vi klarer den. Men bliver det lige så nervøst som i begyndelsen mod Montenegro, bliver det svært, siger Wilbek.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip