Wilbek: VM i 2019 kan blive det største nogensinde

Spændingen stiger, inden det på mandag afgøres, hvor verdensmesterskabet i håndbold for herrer skal afholdes i 2019.

Danmark og Tyskland har ansøgt om et fælles værtskab, og den nuværende landstræner og sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, krydser fingre.

- I og med at det vil foregå i München, Berlin, Hamburg og Köln - og så i København og Herning i Danmark - så vil det være noget, som alle vil lægge mærke til, og som vil skabe fulde huse.

- Så det kunne meget nemt gå hen og blive det største verdensmesterskab og det mest sete verdensmesterskab med de største tilskuertal, der nogensinde har været.

- Og det vil jo alt andet lige være fantastisk at være en del af, siger Wilbek.

Danmark er allerede vært for håndbold-EM for herrer i januar næste år, men VM er større og kræver hjælp fra Tyskland, vurderer Wilbek.

- Der er to trin i det her. Det ene er, at Danmark ville få del i værtsskabet. Det andet er sammenkoblingen med Tyskland, som også ville være fantastisk for hele håndboldverdenen.

- For det vil kun blive i kæmpehaller, der vil blive spillet i - og i store byer. Det vil gøre selve mesterskabet unikt, siger Wilbek.

Polen, Norge og et samlet bud fra Ungarn/Slovakiet har også ansøgt om værtsskabet i 2019, så der er hård konkurrence. Wilbek ser dog en klar fordel i det dansk-tyske bud.

- Vi vil kunne nøjes med at holde det i de store byer, hvor der er store haller og på den måde skabe kæmpe events. Forhåbentlig vil vi så kunne få fulde huse de to steder.

- Det ville alt andet lige gøre tingene en lille smule nemmere for os - også i forhold til udgifter. Så det er meget en win-win-situation at lave det sammen med Tyskland, mener Wilbek.

Det internationale håndboldforbund (IHF) offentliggør VM-værten for slutrunden i 2019 mandag eftermiddag i Doha i Qatar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip