Wilbek: VM i 2019 kan blive det største nogensinde

Spændingen stiger, inden det på mandag afgøres, hvor verdensmesterskabet i håndbold for herrer skal afholdes i 2019.

Danmark og Tyskland har ansøgt om et fælles værtskab, og den nuværende landstræner og sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, krydser fingre.

- I og med at det vil foregå i München, Berlin, Hamburg og Köln - og så i København og Herning i Danmark - så vil det være noget, som alle vil lægge mærke til, og som vil skabe fulde huse.

- Så det kunne meget nemt gå hen og blive det største verdensmesterskab og det mest sete verdensmesterskab med de største tilskuertal, der nogensinde har været.

- Og det vil jo alt andet lige være fantastisk at være en del af, siger Wilbek.

Danmark er allerede vært for håndbold-EM for herrer i januar næste år, men VM er større og kræver hjælp fra Tyskland, vurderer Wilbek.

- Der er to trin i det her. Det ene er, at Danmark ville få del i værtsskabet. Det andet er sammenkoblingen med Tyskland, som også ville være fantastisk for hele håndboldverdenen.

- For det vil kun blive i kæmpehaller, der vil blive spillet i - og i store byer. Det vil gøre selve mesterskabet unikt, siger Wilbek.

Polen, Norge og et samlet bud fra Ungarn/Slovakiet har også ansøgt om værtsskabet i 2019, så der er hård konkurrence. Wilbek ser dog en klar fordel i det dansk-tyske bud.

- Vi vil kunne nøjes med at holde det i de store byer, hvor der er store haller og på den måde skabe kæmpe events. Forhåbentlig vil vi så kunne få fulde huse de to steder.

- Det ville alt andet lige gøre tingene en lille smule nemmere for os - også i forhold til udgifter. Så det er meget en win-win-situation at lave det sammen med Tyskland, mener Wilbek.

Det internationale håndboldforbund (IHF) offentliggør VM-værten for slutrunden i 2019 mandag eftermiddag i Doha i Qatar.

/ritzau/

Dagens Gossip