Wilbek: Vores største udfordring er at få sovet nok

En af de største udfordringer for de danske håndboldherrer ved EM er at få hvilet ordentligt.

Landstræner Ulrik Wilbek er derfor meget optaget af, at hans spillere får den rette mængde søvn, så de er klar til at levere en fysisk toppræstation hver anden dag - i aften gælder det Ungarn.

- Den største udfordring, når det kommer til spillernes fysiske tilstand, er om de sover ordentligt, siger Ulrik Wilbek.

- Jeg tror ikke, at der er spillere, som ikke er i stand til at spille fire kampe mere, hvis det ender med, at vi skal det.

Danmarks kampe ved EM bliver spillet klokken 20.30. Derfor bliver det midnat, før spillerne kommer hjem på hotellet og spiser aftensmad. Klokken kan nemt blive tre om natten, før de lægger sig til at sove, hvilket kan forstyrre døgnrytmen.

Spillernes fysiske tilstand kan derudover blive påvirket af kampene, der er placeret med 48 timers mellemrum.

- Spillerne kan godt være fysisk mærket ovenpå en kamp. Vi havde en hård fysisk kamp mod Spanien, mens Ungarn havde en nemmere kamp mod Makedonien, så det er et andet parameter.

- Men en anden ting er, om man falde i søvn, når man kommer hjem? Får man sovet ordentlig igennem? Alt skal tilrettelægges ordentligt, så man får en god nats søvn, siger Wilbek.

Danmark kan med en sejr i aften over Ungarn booke en plads i semifinalerne ved EM, selv om holdet fortsat mangler at møde Island på onsdag.

Kampen mod Ungarn bliver spillet klokken 20.30 i Boxen i Herning.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip