Wild West show blev lidt for virkeligt

En genopførelse af en ildkamp fra Det Vilde Vesten i en amerikansk by blev lidt for virkelig, da en af de medvirkende i showet blev ramte i skridtet af en rigtig kugle.

Episoden skete i Tombstone i Arizona søndag, da medlemmer af "Tombstone Vigilantes" opførte et skuddrama for omkring 1000 turister.

Sheriffen i Tombstone, Bob Randall, siger til AFP, at en af de medvirkende skuespillere kom for sent og glemte at sikre sig, at han havde løst krudt i sin revolver, inden han skulle skyde mod en kollega.

- Tom Carter affyrede sin pistol, faldt Ken Curtis om på jorden. Han var ramt i skridtet, siger Randall.

Ifølge sheriffen blev Curtis ikke alvorligt såret, men måtte opereres efter skudduellen søndag.

En kvinde, der overværede forestillingen, blev snittet af en kugle i nakken, og flere kugler ramte nærliggende bygninger.

Randall siger, at forestillingerne med skudkampe nu er blevet midlertidigt stoppet, indtil undersøgelser er afsluttet, og nye sikkerhedsrutiner er indført.

Den skuespiller, som skød med skarpt, har ikke kunnet forklare, hvordan der kom skarpe patroner i hans revolver.

- Vi er ved at finde ud af det, siger han.

Tombstone er en historisk mineby nær den amerikansk-mexicanske grænse, som blandt er blevet berømt for det blodige opgør mellem Earp-brødrene og Clanton-banden.

Ildkampen, hvor diametralt modsatte mænd som Wyatt Earp og Doc Holliday kæmpede side om side, er blevet et af de mest filmatiserede opgør mellem håndhævere af loven og lovløse i Det Vilde Vesten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip