Wilders til folkemøde gør socialister bitre: Vi går væk

Flere og flere udtrykker utilfredshed og ærgrelse over, at Folkemødet i år får besøg af politikere fra den yderste højrefløj.

Socialistisk Ungdomsfront, som samarbejder med Enhedslisten, er i gang med at arrangere en fredelig protest.

- Vi er kede af det, og vi finder det virkelig ærgerligt, at man inviterer højreekstremister til Folkemødet, som ellers bygger på noget demokratisk. Vi er irriterede, kede af det og faktisk bitre over det, siger organisationens talsperson August Rubin til Ritzau.

- Nogle af dem er erklærede fascister, men vi synes ikke, at det er os, der skal kæmpe imod dem.

Den politiske organisation ønsker ingen form for konfrontation med de højreradikale - som den islamkritiske politiker Geert Wilders - eller eventuelle støtter.

Danskernes Parti står bag en invitation af den græske ultranationalist Georgios Epitideios fra det kontroversielle græske parti Gyldent Daggry.

Antifascistisk Aktion (AFA) opfordrede fredag lokale bornholmere til at demonstrere mod "Danskernes Parti og deres fascistiske venner fra Europa" på Folkemødet.

Socialistisk Ungdomsfront har dog ingen planer om at demonstrere.

I stedet arbejder organisationen på at arrangere en "walkout" sammen med Enhedslisten.

- Vi vil gå væk fra lejren og lave noget fest og farver, siger August Rubin.

- Vi har talt med Enhedslisten om det, men vi skal begge tale med vores afdelinger på Bornholm. Vi har ikke tænkt os at gøre andet end det. Vi har ikke tænkt os at konfrontere nogen.

Den politiske organisation mener, at det er forkert, at Wilders, Epitideios - og eventuelt den islamkritiske bevægelse Pegida - taler på Folkemødet, fordi "de modarbejder demokratiet."

Blandt andre SF og Enhedslisten har udtrykt ærgrelse over invitationerne til personer fra den yderste højrefløj.

/ritzau/

Dagens Gossip