Will Smiths privatskole må lukke

Den privatskole, Will Smith og hans kone Jada Pinkett Smith grundlagde i 2008, må lukke igen. Eleverne flygter på grund af stedets angivelige forbindelse til Scientology.

Parret placerede skolen i den mondæne Los Angeles-forstad Calabasas og kaldte den New Village Leadership Academy. Der var således ingen henvisning til sekten i navnet, men undervisningen foregik efter den såkaldte Study Tech-metode, som Scientologys stifter L. Ron Hubbart udviklede.

Dette vakte opsigt fra starten og mistroen begyndte at brede sig, selv om Smith og frue nægtede at tilhøre sekten. De fastholdt også, at skolen hverken havde forbindelse til Scientology eller nogen anden religion, ligesom deres egne børn Jaden og Willow gik der.

Alligevel har det vist sig umuligt at fastholde et tilfredsstillende elevtal og New Village Leadership Academy åbner ikke efter sommerferien.

Ifølge den amerikanske sladderbibel Star koster skoleeventyret familien Smith en formue: »Will og Jada har postet millioner i det projekt, men der skal mere til. Hvis forældrene er uenige i undervisningsmetoden kan alverdens penge ikke redde en skole«, fastslår en af bladets unavngivne kilder.

Dagens Gossip