William Kvist: Sverige er svag favorit til EM-pladsen

Landsholdsspilleren William Kvist har Sverige som svag favorit til at tage EM-pladsen i stedet for Danmark efter den svenske 2-1-sejr i Stockholm.

Før den første af de to playoffkampe spåede stort set alle i landsholdslejren, at chancerne var helt lige.

- Hvis vi havde tabt 0-2 deroppe, så var det langtfra fifty-fifty. Nu skal vi trods alt ud at score, så Sverige har en fordel, men det er en lillebitte fordel.

- Vores reducering gør, at det er et sted mellem fifty-fifty og en lille fordel til Sverige, vurderer William Kvist før tirsdagens returkamp i København.

Ti minutter før slutfløjt fik Nicolai Jørgensen reduceret i Stockholm i en afslutning, der giver håb om dansk avancement.

William Kvist kunne fra nærmeste hold fornemme, hvordan svenskerne blev trætte lørdag aften, og det kan meget vel gentage sig tirsdag i København.

- Meterne er lidt hårdere at løbe på udebane, og det er klart, at hvis de havde svært ved at følge med i de sidste 20 minutter i Stockholm, så bliver det måske en halv time i Parken.

- Der skal vi være endnu skarpere i vores pasningsspil. Være bedre til at skifte bolden fra side til side. Så kan de godt få det svært, vurderer William Kvist.

- Jeg tror, at svenskerne vil være godt nervøse. Det ville jeg selv være.

- De ved, at de skal på udebane, og hvis de er bagud efter fem minutter, så kan de smide deres gameplan ud ad vinduet. Så skal de til at skabe noget mod et hold, der er god til at være i boldbesiddelse, siger Kvist.

Tirsdagens kamp bliver spillet klokken 20.45. Den samlede vinder sikrer sig adgang til næste års EM i Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip