Wimbledon inddrager hviledag for første gang i 12 år

Traditionen foreskriver, at den anden søndag i Wimbledon er hviledag, og traditioner holder man i den grad fast i ved grand slam-turneringen i London.

Men det lunefulde engelske vejr tvinger arrangøren til at gøre en undtagelse i 2016-udgaven af tennisturneringen.

På grund af adskillige regnafbrydelser i løbet af turneringens første fem dage vil hviledagen blive inddraget, så der søndag afvikles kampe på anlægget. Det oplyste arrangøren sent fredag aften.

Det er blot sket tre gange tidligere i historien: i 1991, 1997 og senest 2004.

Ifølge hensigten skal de første tre runder af singleturneringerne afvikles i første uge, så man mandag i den anden uge er klar til at afvikle alle ottendedelsfinaler.

Men status efter fredag er, at stort set ingen kampe i tredje runde er afviklet. Der er sågar flere kampe i anden runde, som endnu ikke er spillet til ende.

Også i doubleturneringerne halter man langt efter i forhold til programmet.

Det danske islæt i herredouble, Frederik Løchte Nielsen, blev sammen med makkeren Gilles Müller fra Luxembourg sat i gang fredag aften. Men de nåede blot at spille i seks minutter, inden regnen satte en stopper for kampen.

Kampen mod Rajeev Ram og Raven Klaasen blev afbrudt ved stillingen 1-1 i første sæt. Genoptagelsen af kampen er programsat som det andet opgør på bane 4 lørdag.

Her starter programmet klokken 12 dansk tid, hvis vejret altså vil det. Inden Løchte og co. kommer på banen, skal der afvikles en kamp i damedouble.

På bane 1 begynder spillet klokken 13. Her skal verdensetteren Novak Djokovic, der er forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer, i aktion som den første mod Sam Querrey fra USA.

Querrey vandt nærmest sensationelt de to første sæt med 7-6, 6-1, inden kampen blev afbrudt fredag.

Wimbledon slutter næste søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip