Wimbledonvinder vil jagte Djokovic på verdenstoppen

Serberen Novak Djokovic har stadig et relativt solidt forspring på verdensranglisten, men Andy Murray rykker tættere og tættere.

Derfor synes det ikke helt urealistisk, når vinderen af søndagens Wimbledonfinale siger, at han vil på jagt efter verdensranglistens førsteplads.

- Jeg vil elske at blive nummer et, helt sikkert. Måden at blive det på er at møde op til en ny turnering hver eneste uge og være 100 procent fokuseret på den turnering, siger Andy Murray til britiske medier.

Skotten har været i finalen i sine seneste fem turneringer, og han vandt både i Rom og i Queens Club i England før Wimbledon, hvor han søndag besejrede Milos Raonic uden at afgive sæt.

- Det er afgjort et mål for mig. Jeg har talt med folkene omkring mig om det, og jeg har talt lidt med Ivan (Lendl, træner, red.), siger Murray videre.

Selv om Novak Djokovic røg ud allerede i tredje runde i Wimbledon, forventer Andy Murray, at det er ham selv, som skal blive bedre, hvis han skal erobre verdensherredømmet fra Novak Djokovic.

- Wimbledon var en stor turnering for mig, men hvis jeg vil vinde flere grandslam-turneringer, skal jeg forbedre mig yderligere. Jeg er sikker på, at fordi Djokovic er den, han er, vil han komme stærkt tilbage.

- Han forsvinder ikke bare, fordi han har haft en enkelt dårlig turnering. Vi må ikke glemme, hvor god han ellers har været i de seneste 18 måneder eller deromkring, fortsætter Andy Murray.

Murray er selv nummer to på verdensranglisten, 4845 point efter serberen og med rundt regnet samme afstand ned til Roger Federer, der er nummer tre.

/ritzau/

Dagens Gossip