Wimp har playlisten klar til Fars Dag

Det er fars dag i morgen den 5. juni og i den anledning har WiMP samlet nogle af de bedste far-sange. Fra Johnny Cash' ikoniske 'Boy Named Sue' til Madonnas rebelske pophit 'Papa Don' Preach'.

- Papa I know you're going to be upset. Cause I was always your little girl. But you should know by now. I'm not a baby. Ja, det kan være svært at give slip på sin lille pige, især når den lille piger hedder Madonna og gerne vil gerne vil være popstjerne og have sådan to pyramider på brysterne som bh.

Stakkels far. For det ER hårdt. Den evige nummer to. »Bein' a dad can make you feel sad. Like you're the insignificant other. Yeah right from the start. They'll break your heart. In the end every kid wants his mother«, som den canadiske singer/songwriter Loudon Wainwright synger.

Hårdt, men sandt. Først i rækken kommer mor nemlig, det er hende, vi helst vil have. Der er skrevet mange gode sande sange om at være far. Wainwright har skrevet en række af de bedste og i hvert fald mest ærlige.

Den første han skrev handlede om hans førstefødte søn, Rufus Wainwright, som han fik med folksangerinden Kate McGarrigle. Rufus skulle hele tiden have bryst, og sådan blev sangen 'Rufus is a tit man' til med linjer som:

- Rufus is a tit man. Suckin' on his mamma's gland. Suckin' on the nipple. It's a sweeter than the ripple wine.

Senere fik Loudon en datter, Martha Wainwright, som han blandt andet skrev den smukke sang 'Father Daughter Dialogue' til. Moderne kunstnere som Beyoncé, Lukas Graham og Will Smith har også skrevet og sunget smukke kærlighedserklæringer til deres fædre, så der ikke er et øje tørt.

En af de mest ikoniske far-sange er skrevet af den vanvittige sangskriver og historiefortæller Shel Silverstein. 'A Boy Named Sue' hedder den og er nok mest kendt i Johnny Cash' live-version fra Folsom-fængslet, hvor Johnny med sin fortælling om verdens strengeste far (han giver sit søn et pigenavn!) får fangerne til at gå amok.

Med på playlisten er også far-klassikere som Cat Stevens' 'Father and Son', The temptations' 'Papa Was a Rollin' Stone' og naturligvis Kim Larsens smukke akustiske perle 'Hvis din far gir dig lov', hvor han håber at få sin udkårne med i skoven. Hvis det er ok med den gamle altså. Den gode gamle farmand.

Du kan se hele playlisten til Fars Dag nedenunder....

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip