Woffinden verdensmester: Dansk bronze i speedway-VM

Iversen skulle bare komme i semfinalen ved grandprixet i polske Torun for at sikre sin medalje, men danskeren kørte sig hele vejen frem til finalen, hvor han dog kun blev nummer fire og sidst. Tidligere i år har Iversen dog vundet to grandprix-afdelinger, senest i Stockholm for to uger siden.

Den tidligere tredobbelte danske verdensmester Nicki Pedersen endte i år på en sammenlagt femteplads.

Og netop det at holde Nicki Pedersen bag sig betød meget for Niels-Kristian Iversen.

- Jeg kan ikke konkurrere med de tre VM-titler, som Nicki har i hstoriebøgerne. Det kan man ikke tage fra ham. Men i øjeblikket føler jeg mig som nummer et i Danmark, og selvfølgelig vil jeg blive der, sagde Iversen inden grandprixet i Polen.

Årets sidste grand prix endte med en polsk hjemmebanesejr til Adrian Miedzinski, men det kunne ikke forhindre den 23-årige englænder Tai Woffinden i at blive verdensmester.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Woffinden stillede op i Polen med smerter i et brækket kraveben, men han kæmpede sig igennem grandprixet, hvor han sluttede på en sjetteplads. Dermed blev han den første brite i 13 år, som vandt VM i speedway - og det oven i købet i en sæson, hvor han kun var med på et wildcard.

- Hvilken følelse. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, det her betyder så meget for mig. Det er fantastisk, at min mor er her, hun har ofret så meget gennem årene for, at jeg har skullet kunne lykkes, og nu har jeg gjort det, sagde en lykkelig Woffinden til svensk TV10.

Næste års grandprix-serie begynder 5. april i New Zealand.

Dagens Gossip