Wolfsburg spiller sig ind i Champions League-kapløb

22/02/2014

Med en hjemmesejr på 3-1 i topkampen mod Leverkusen kan Wolfsburg pludselig komme til at spille en rolle i kampen om både medaljer og Champions League-pladser i Bundesligaen.

Efter Dortmund havde tabt, og Schalke 04 blot havde spillet uafgjort, havde Wolfsburg en oplagt chance for at spille sig helt ind i kampen om Champions League-pladserne, hvilket lykkedes efter en flot præstation.

Wolfsburg kom bedst fra start i kampen, hvilket udmøntede sig i en tidlig føring. Den hollandske angriber Bas Dost gjorde det til 1-0 efter 13 minutter.

Føringen så ud til at holde til pausen, men minutter inden denne udlignede Leverkusens Sidney Sam til 1-1.

Men Wolfsburg kom kun endnu stærkere ud efter at have sundet sig i pausen. Først scorede brasilianske Luiz Gustavo til 2-1 efter en lille time, og 18 minutter før tid øgede schweizeren Ricardo Rodriguez til 3-1.

Sejren giver ikke i første omgang avancement til Wolfsburg, der stadig ligger nummer fem. Men holdet er nu tæt på tre af de foranliggende.

Trods tre nederlag på en uge - inklusiv det i Champions League - ligger Leverkusen stadig nummer to med 43 point, mens Dortmund og Schalke 04 har henholdsvis 42 og 41 point. Lige efter dem følger Wolfsburg med 39 point.

Bayern München ligger til at vinde mesterskabet sikkert i kraft af sine 59 point for en kamp færre, men nummer to og tre er også klar til Champions League, mens nummer fire skal spille kvalifikationskampe om deltagelse.