Wolfsburg taber uden Bendtner trods drømmestart

19/12/2015

En samlet set hæderlig efterårssæson, der førte til avancement i Champions League, fik lørdag aften en kedelig afslutning for Wolfsburg.

I den sidste kamp inden vinterpausen måtte sidste sæsons nummer to i ligaen se sig slået 1-3 på udebane af bundholdet Stuttgart.

Præcis halvvejs i Bundesligaen er Wolfsburg distanceret med 20 point af rækkens førerhold, Bayern München. Klubben ligger nummer seks, men risikerer at falde to pladser efter rundens resterende kampe søndag.

Lørdagens opgør var uden danske Nicklas Bendtner, der ikke var med i Wolfsburgs trup.

Uden ham kom udeholdet på tidlig sejrskurs. Efter knap et kvarter var Maximilian Arnold resolut i sin afslutning efter en aflevering fra højre, og så var stillingen 0-1.

Men særligt på grund af Daniel Didavi endte kampen alligevel i triumf for Stuttgart.

Midtvejs i første halvleg modtog Didavi bolden 25 meter fra mål, og efter et træk kanonerede han bolden i målhjørnet til 1-1.

Kort efter pausen fandt han også vej til målhjørnet i den anden ende, da han udnyttede en aflevering fra Florian Klein til at score til 3-1.

Allerede i første halvleg havde Filip Kostic bragt hjemmeholdet på sejrskurs med målet til 2-1.

I anden halvleg kæmpede Wolfsburg for at komme tilbage, og presset blev intensiveret fra det 70. minut, da Stuttgart blev reduceret til ti spillere.

Toni Sunjic blev således udvist for en vanvittig tackling på Bas Dosts ankel. Utroligt nok kom Dost tilbage på benene og spillede kampen til ende.

Han havde en af Wolfsburgs store chancer i slutfasen, men det lykkedes hjemmeholdet at holde fast i føringen.

Med sejren rykker Stuttgart fra sidstepladsen til en placering lige over nedrykningsstregen.