Woody Allen: Beskyldninger om sexmisbrug er løgnagtige

Skrevet af admin

03/02/2014

Dagens topnyheder

Den amerikanske filminstruktør Woody Allen afviser beskyldninger fra sin steddatter om, at han skulle have udnyttet hende seksuelt.

En talsmand for filminstruktøren kalder beskyldningerne for løgnagtige.

- Han har læst artiklen og finder den løgnagtig og skammelig, siger Leslee Dart, som tilføjer, at filminstruktøren, der i dag er 78 år, "meget snart" selv vil reagere på beskyldningerne.

Allens steddatter, Dylan Farrow, har i et åbent brev, der blev offentliggjort i The New York Times i weekenden, fremsat anklager om, at hun blev misbrugt i 1992.

Det er første gang, at Dylan Farrow udtaler sig offentligt om sagen, der førte til et sagsanlæg mod Allen i 1993.

- Da sagen første gang kom op, fastslog eksperter, at de ikke så nogen tegn på overgreb, og at Dylan Farrow ikke rigtigt var i stand til at skelne mellem fantasi og virkelighed. Og de sagde, at Dylan Farrow sandsynligvis var under indflydelse af sin mor, siger Dart.

Sagen kom op i medierne i 1993, efter at Dylan Farrow havde fortalt sin mor, skuespilleren Mia Farrow, om de påstående overgreb. Woody Allen afviste dengang alle anklager, og sagen kom aldrig for retten.

Den nu 28-årige Dylan Farrow beskylder stjerneinstruktøren for at have misbrugt hende, da hun var syv år. Misbruget skal have fundet sted i et pulterrum i deres hjem.

Woody Allen har anklaget Mia Farrow for at have opfundet anklagerne i forbindelse med en bitter strid om forældreretten til parrets børn.

Dylan Farrow begynder det åbne brev, der er offentliggjort i The New York Times, således:

"Hvad er din favoritfilm med Woody Allen? Før du svarer, skal du vide, at da jeg var syv år, tog Woody Allen mig i hånden og med ind i et skabslignende pulterrum på anden sal i vores hus."

"Han bad mig lægge mig på maven og lege med min brors elektriske tog. Så misbrugte han mig seksuelt."

Ifølge Dylan Farrow havde misbruget stået på i lang tid. Dylan Farrow bor i dag i Florida under et andet navn.

Allen gik fra Mia Farrow, efter at han havde indledt et forhold til hendes adoptivdatter fra et tidligere ægteskab, Soon-Yi Previn.

Dylan Farrow beskylder Hollywood for at dække over Allens forbrydelser ved at ære hans film. Den seneste film, "Blue Jasmine", er nomineret til tre Oscars.

Flere juridiske eksperter vurderer, at sagen i dag er forældet og derfor næppe vil føre til en retsforfølgelse af Allen.

/ritzau/AFP